Bitcoin (BTC) is nog steeds 14% hoger in het derde kwartaal van 2020.

Quick take:

    • Tegenstaande een paar dagen is Bitcoin nog steeds winstgevend voor Q3 2020
    • Op 1 juli vond de Bitcoin-handel ongeveer $9.100
    • BTC handelt momenteel boven het $10.300 ondersteuningsniveau

In de afgelopen 24 uur is Bitcoin twee keer onder de $10.000 psychologische prijs gegaan. De eerste keer was voor de dagelijkse afsluiting van gisteren toen BTC kort handelde tegen $9.950 – Binance rate. De tweede keer was vandaag rond 10:50 uur NYC tijd toen Bitcoin tot $9.890 daalde. Dit betekent dat Bitcoin het in juli ontstane CME-gat gedeeltelijk heeft opgevuld, dat zelfs $9.700 bedroeg. Het valt nog te bezien of er in de nabije toekomst een derde poging zal komen om dit gat volledig op te vullen.

Bitcoin (BTC) is nog steeds 14% hoger in het derde kwartaal van 2020

Afgezien van de crash van Bitcoin Lifestyle van $12.000 tot $9.900 die deze week plaatsvond, en kijkend naar de prestaties van BTC in Q3, kan worden vastgesteld dat de King of Crypto nog steeds 14,725% omhoog is voor het kwartaal.

Op 1 juli was de gemiddelde prijs van Bitcoin $9.100. Op het moment van schrijven handelt BTC tegen $10.440. Dit betekent dat iedereen die begin juli Bitcoin heeft gekocht nog steeds een gelukkige investeerder is.

De winstgevendheid van Bitcoin in het derde kwartaal van 2020 werd ook vastgelegd door het team van Unfolded via de volgende tweet.

$10.218 is Bitcoin’s Lowest Value Forward

Ook het vermelden waard is dat het team van Cane Island Alternative Investors in een tweet van 30 augustus schatte dat $10.200 de laagste prijs van Bitcoin vooruit was.

Deze waarde van $10.200 werd bereikt door gebruik te maken van de wet van Metcalfe op het Bitcoin-netwerk. Het proces van het berekenen van deze waarde is samengevat in het abstracte gedeelte (hieronder) van een paper van Timothy Peterson dat online beschikbaar is.

Bitcoin is gemodelleerd als een token digitale valuta, een ruilmiddel zonder intrinsieke waarde dat wordt verhandeld binnen een gedefinieerd elektronisch netwerk. Volgens de wet van Metcalfe is de waarde van een netwerk een functie van het aantal mogelijke transacties per paar, en is deze evenredig met het n-kwadraat.

Een Gompertz-curve wordt gebruikt om de inflatoire effecten te modelleren die gepaard gaan met de creatie van een nieuwe bitcoin. Het resultaat is een parsimenteus model van aanbod (aantal bitcoins) en vraag (aantal bitcoin portemonnees), waarbij de prijs van de conclusie bitcoin uitzonderlijk goed past bij de wet van Metcalfe. De wet van Metcalfe wordt gebruikt om de bewering van Gandal et.al. [2018] over prijsmanipulatie in het Bitcoin-ecosysteem in 2013-2014 te onderzoeken.

Similar Posts